background

Wednesday, January 18, 2012

Something/Somehow



Assalamualaikum & Hye, everyone !!

Nowadays , bila dunia tanpa sempadan. Twitter, Facebook , Blogging dan sewaktu dengannya semakin
hari semakin mendapat tempat dihati ramai orang. I baru aje join this social network :: Twitter.Com.
Ia menjadi suatu sindrom masyarakat kini. People, can follow me as i'm new in Twitter.
Semalam , I dengan adik I telah meng-stalk ramai friends di FB termasuklah anak-anak murid I and ramai lagilah yang jadi mangsa. Maka , timbullah idea untuk bikin Twitter sendiri. 

Bila tengok settings Twitter, bapak macam susah nak handle. .. Dengar new words like :: Tweets , i was like macam tu ka Tweet. wey , sorry bajet aku seorang je ade Twitter, oke BOO me.

Then, update lah macam-macam kat situ like picture and background.
perghh , cantik juga background yang telah diedit ni , bertemakan Lovely Roommates <3.

First-first sekali , sekarang masih terkial-kial nak guna username and cari friend gune email pun agak susah 
and OMG damn juga benda alah itu.

Okay, ni pula , untuk FYI aje lahh. Tak nak tau, nggak apa.


soo , app di Twitter membolehkan tweet kte dipostkan di FB jgk.
Somehow, I kene make sure , status/tweet tu tak sama on the same time.

*oke. I dah mempromotekan aktiviti berfacebooking and twittering secara tak langsung.
Dalam bersosial in social network , hati kene jaga and jangan nak hentam orang sesuka hati. 
Ape-ape share laa sama-sama. (;

Now, its a granted and precious for you to follow me in Twitter and become friends in FB, ea. 


*Sharing is Caring, enjoy !!





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...